Els van Asten (1951) woont en werkt op Scheveningen.

Een aantal jaren heeft Els zich bezig gehouden met zeefdrukken, waar een mooie opdracht voor Levi's uit voort kwam.Vanaf 1994 ongeveer krijgt de discipline schilderen de overhand en maakt zij figuratieve, meestal vierkante, schilderijen. Schilderijen die door de kijker niet zelden als Afrikaans worden bestempeld. Haar illustratieve achtergrond komt in deze schilderijen duidelijk naar voren.
In de loop der jaren komt de nadruk te liggen op grote meer-luiken, veelal drieluiken, samen één afbeelding vormend, worden de nieuwe insteek. Een insteek welke zich vervolgens door het werken op kleine doekjes, doorontwikkelt naar 50- en zelfs 100-luiken.  Veelal landschapjes en zeetjes welke door hun samenstelling een groot kleurrijk werk vormen, waarin veel te zien is. 

Ondertussen heeft Els zich toegelegd op het maken van schilderijen met daarop de toevoegingen van collages. Een groot deel daarvan is ontstaan op een werkverblijf in Spanje in 2022.

Naast het schilderen houdt Els zich ook bezig met tekenen en fotografie. Haar fotowerk zal in de toekomst op een aparte fotosite te zien zijn.

In al haar kunstuitingen is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het zo dicht wonen bij het strand en de zee, de duinen, de bossen....

Els genoot haar opleiding aan de Kunstacademie in Den Bosch (afdeling illustratief tekenen) en de Vrije Academie in Den Haag (afdeling zeefdrukken).
Als schilder is zij autodidact.

Naast haar vrije kunst, werkt Els ook in opdracht.

 

Hieronder een drietal filmpjes waarin je meer te weten kunt komen over Els en haar werk.

1. Een filmpje door Rutger Lysen ivm 10-jarig bestaan Kunstenaars op Scheveningen

2. Op dit filmpje van Marleen van Staalduinen zie je mij aan het werk en vertel ik er over.

3. Dit filmpje geeft het beeldverslag van een interview door Ofkje Teekens met mij.